Misbrugscenter

Misbrugscenter tager dig væk fra hverdagen, så du nemmere kan ændre vaner

Misbrugscenter tager dig væk fra hverdagen, så du nemmere kan ændre vaner

editorial

Det er virkelig svært for dig at ændre dine vaner, når du er derhjemme i dine vante omgivelser. Tænk bare på, hvor svært det kan være for dig, at du skal ændre helt almindelige og små vaner som at sørge for at tage skraldet med ud, se mindre fjernsyn eller sørge for at dyrke motion. Når det så drejer sig om usunde “vaner” som et misbrug, bliver det endnu sværere for dig at ændre på dem, når du stadig er i dine vante rammer. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tage på et misbrugscenter, hvor du kommer væk fra det hele. Dermed kan du bedre se din hverdag udefra og finde ud af, hvad du skal ændre i den. 

Der findes heldigvis flere forskellige behandlingscentre rundt om i Danmark, hvor du kan tage hen. Et af dem, som det er værd for dig at overveje, er Stien Behandlingscenter i Vojens. De har stor erfaring med at behandle misbrugere og alkoholikere og kan derfor også hjælpe dig. 

På Stien Behandlingscenter benytter de sig af Minnesotakuren, der bygger på, at hver person skal behandles individuelt. Der er altså ikke en form for behandling, der virker for alle. Det er forskelligt, hvad der virker for dig, og det er derfor vigtigt, at der bliver taget højde for det. 

For det er jo netop forskelligt, hvad du og andre har været igennem i forhold til, hvad der har fået jer ud i et misbrug. Derfor er det også vigtigt, at der bliver taget hånd om de forskellige valg og traumer, der har ledt op til et misbrug. 

Fordi det er svært for dig at holde dig ude af misbruget, når du kommer hjem, vil det i mange tilfælde være smart for dig, at du får et udslusningstilbud fra Stien. Det kan de hjælpe dig med i samarbejde med andre institutioner, så der bliver fulgt op på behandlingen i længere tid.