Misbrugscenter

Få den rette hjælp til at kvitte misbruget med et ophold på et misbrugscenter

Få den rette hjælp til at kvitte misbruget med et ophold på et misbrugscenter

editorial

Har du på et tidspunkt i dit liv fået udskrevet stærk smertestillende medicin – for eksempel i forbindelse med en omfattende operation eller et traume, som har forårsaget kraftige smerter – og har du siden har svært ved at slippe den medicin? Så har du sandsynligvis udviklet et misbrug af receptpligtig medicin og bør opsøge professionel hjælp på et center til behandling af misbrug.

Hvad sker der på et misbrugscenter?

Når du lader dig indskrive til behandling på et misbrugcenter, vil du først og fremmest få foretaget en grundig udredning af din situation. Hvis det er nødvendigt, vil du gennemgå en afrusnings eller afgiftnings behandling, som har til formål at få det afhængigheds skabende stof renset ud af kroppen.

Dette kan godt være rigtig hårdt, idet du vil kunne opleve fysiske og psykiske abstinenser, som kan give dig delirium og få dig til at føle dig rigtig syg. Processen vil foregå under professionel medicinsk supervision, og du vil hele tiden have adgang til hjælp fra sundheds faglige personer, hvis din tilstand forværres eller bliver kritisk.

Efter dette forløb skal den egentlige afvænning igangsættes. Denne består som regel af et cirka fem uger langt behandlings forløb, under hvilket du er indlogeret på centeret. På den måde begrænses dine muligheder for tilbagefald, idet du ikke har adgang til alkohol, stoffer ellerandre afhængigheds skabende substanser. Til gengæld har du døgnet rundt adgang til omsorg og forståelse fra de til centeret knyttede misbrugskonsulenter, som typisk alle er tidligere misbrugere, og som selv har gennemgået et lignende afvænnings forløb.

Under opholdet vil du modtage terapi i form af gruppesamtaler og individuelle sessioner med en behandler – formålet er at hjælpe dig til at skabe større sammenhængskraft i dit liv og samle styrke til at bygge din tilværelse op på ny, helt uden afhængighed eller misbrug.

Hvis du mener, at du har brug for hjælp til at slippe den receptpligtige medicin, kan du altid kontakte Behandlingscenter Stien via behandlingscenter-stien.dk