Misbrugscenter

Få den rette hjælp til behandling af afhængighed på et professionelt misbrugscenter

Få den rette hjælp til behandling af afhængighed på et professionelt misbrugscenter

editorial

Er du kommet ud i et umådeholdent forbrug af eksempelvis receptpligtig medicin eller alkohol, handler det om at komme tilbage på det rette spor så hurtigt som muligt. Til dette formål kan du få hjælp hos et misbrugscenter. Behandlingscenter Stien er blandt de misbrugscenter, som benytter sig af den anerkendte og veldokumenterede metode Minnesota modellen som afsæt for behandling af afhængighed og misbrug.

Minnesota modellen opstod i Minnesota i USA – der af navnet – og har gennem årtier været anvendt i forbindelse med afvænning og behandling af alkoholikere og andre misbrugere. Minnesota kurens største force er at den tager udgangspunkt i den enkelte misbrugers historie, og er således en helheds orienteret behandlingsform. Afhængigheden angribes som en sygdom, som den misbrugsramte skal lære at forholde sig til for på den måde at undgå, at misbruget får herredømmet over hans eller hendes liv.

Samtidig inddrager Minnesota modellen elementer fra den misbrugsramtes livsverden, for eksempel venner, familie og kolleger. På den måde sikres det, at den misbrugsramte kan komme videre med sin tilværelse efter endt behandlings forløb – og at de personer, som kerer sig om den misbrugsramte, kan fungere som fundament og støttepiller for den tilværelse, vedkommende skal i gang med at bygge op.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien?

Når du tjekker ind til en misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien, vil du først gennemgå et afgiftnings eller afrusnings forløb, som sikrer, at alle giftstoffer er ude af kroppen inden den egentlige terapeutiske behandling begynder. Du vil blive indlogeret på centeret i en periode på cirka fem uger, under hvilke du vil modtage såvel gruppeterapi som individuel terapi. Under opholdet har du ikke adgang til afhængigheds skabende substanser, men til sund kost og kontakt til dygtige og empatiske misbrugskonsulenter.

Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, på https://behandlingscenter-stien.dk