Misbrugscenter

Medicin afvænning på et professionelt misbrugscenter

Medicin afvænning på et professionelt misbrugscenter

editorial

Mange patienter, som får udskrevet smertestillende medicin i forbindelse med eksempelvis skader, traumer eller en operation, vil udvikle afhængighed af denne medicin. Der findes op til flere medicin typer, som er særligt afhængigheds skabende – og inden for de seneste år er disse kommet i såvel mediernes som i sundhedsvæsenets søgelys. Det drejer sig i særdeleshed om de såkaldte opioider, som har en meget stærk smertestillende effekt, og som derfor har vundet stor popularitet.

En opioid er et syntetisk fremstillet medikament, hvis egenskaber minder meget om de traditionelle opiaters (for eksempel heroin eller morfin). Dette betyder, at præparatet både er smertestillende og muskelafslappende, og samtidig medfører en behagelig, til tider euforiserende, rus lignende virkning. Denne sidst nævnte effekt er under mistanke for at skabe ubalance i hjernens naturlige dopamin system, således at et fravær af medicinen vil skabe ubehagelige tilstande, fysisk såvel som psykisk.

Mennesker, som har været afhængige af opioider (for eksempel Oxycontin, Fentanyl eller Tramadol), beretter om svære abstinenser, som minder om dem, en heroin afhængig oplever, samt depressions lignende tilstande. Af samme grund kan det være utroligt svært at kvitte opioiderne – og det er under ingen omstændigheder et projekt, man bør kaste sig ud i på egen hånd.

Få professionel hjælp til medicin afvænning

Derfor bør du, såfremt du oplever, at din medicin forbrug har taget overhånd, henvende dig til et misbrugscenter og bede om hjælp til afvænning. Hos Behandlingscenter Stien kan du få tilbud om såvel afgiftning som om et efterfølgende afvænnings forløb, under hvilket du vil modtage den relevante behandling i form af individuel terapi og gruppe forløb. Du indlogeres på centeret, og under opholdet har du ikke adgang til hverken medicin eller andre afhængigheds skabende stoffer.

Hvis du er interesseret i at høre mere om misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien, kan du læse videre på behandlingscenter-stien.dk