Få den bedste behandling af afhængighed på et misbrugscenter
Oplever du, at en af dine nære – for eksempel et familiemedlem eller en ven – er begyndt at trække sig ind i sig selv, afviser alle tilnærmelser og spørgsmål til vedkommendes velbefindende, og generelt virker mere tyndhudet og sårbar end normalt? Har du en mistanke om, at hårde tider og personlige kriser har presset ham eller hende ud i et ukontrolleret forbrug af receptpligtig medicin, alkohol, eller måske endda euforiserende stoffer? Har du vanskeligt ved at trænge igennem til vedkommende – og er du bange for at blive skubbet ud af vedkommendes livsverden, hvis du prøver for hårdt?
Så er du ikke alene. De oplevelser, du har, har du til fælles med langt de fleste pårørende til misbrugsramte personer. Det er fortvivlende at stå i denne situation, idet man hurtigt kan komme til at føle sig magtesløs. Men sandheden er, at du nok er den eneste, som har magten til at gøre noget ved problemet – og samtidig har du faktisk også pligten. Så du bør tage affære lige med det samme, hvis du ikke ønsker at se din ven, kæreste, ægtefælle eller slægtning gå til i misbrug og afhængighed.
Hvordan kan jeg motivere en misbruger til at gå i behandling?
Konfrontationen er det absolut sværeste og mest risikable skridt på vejen til helbredelse. Foretages den halvhjertet og uden den fornødne planlægning og opbakning, kan den føre til en forværring i tilstanden. Derfor tilrådes det, at du får fat på andre pårørende, således at I i fællesskab kan gennemføre denne konfrontation ved det, der i fagsprog kaldes en intervention.
Hos Behandlingscenter Stien kan du få råd og vejledning til tilrettelæggelse og udførelse af denne intervention, lige som du kan få hjælp til planlægning af det videre forløb. Det er nemlig vigtigt, at interventionen følges op af et effektivt behandlings forløb – du kan læse mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk