Misbrugscenter

Få hjælp til afvænning hos et misbrugscenter

Få hjælp til afvænning hos et misbrugscenter

editorial

Har du på et tidspunkt fået udskrevet smertestillende medicin, sove piller eller angst dæmpende præparater på recept – og har du svært ved at slippe denne læge ordinerede medicin igen? Føler du, at du har brug for dit daglige ”skud” piller for at kunne fungere i hverdagen, også selv om du egentlig ikke længere har smerter? Oplever du, at der skal større og større mængder af pågældende medicin til, for at du kan opnå den ønskede virkning – og fremkalder fraværet af medicinen abstinens lignende symptomer så som angst, depression, delirium, rystelser og kuldegysninger?

Så har du højst sandsynligt opbygget et afhængigheds betinget misbrug af receptpligtig medicin – også kaldet medicin afhængighed eller pillenarkomani.

Hvordan kan jeg slippe ud af mit medicin misbrug?

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at når dit misbrug er nået så langt ud som oven for beskrevet, skal der professionel hjælp til afgiftning og afvænning. Det er utroligt risikabelt at forsøge sig med dette på egen hånd.

Mennesker, som har udviklet en afhængighed af for eksempel opioider, beretter om tilstande, som i beskrivelse minder om de abstinenser, en heroin afhængig person får, hvis han eller hun forsøger at kvitte stofferne med en ”kold tyrker”. Opioider er en særlig gruppe præparater, som – ud over deres smertestillende virkning – også medfører en behagelig rus. Dette skaber ubalance i hjernens naturlige dopamin system, hvilket kan medføre meget svære depressions tilstande hos mennesker, som prøver at lægge opioid forbruget på hylden. I sidste ende kan dette få fatale konsekvenser. Og derfor er det vigtigt, at du kontakter et misbrugscenter, som kan hjælpe dig med en professionelt superviseret afgiftning og afrusning, samt et efterfølgende afvænnings og behandlings forløb.

Du kan med fordel kontakte Stien Behandlingscenter, som er et dansk center med speciale inden for behandling af blandt andet afhængighed af receptpligtig medicin. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk