gulvafslibning aalborg

Hvordan foregår en professionel gulvafslibning?

Hvordan foregår en professionel gulvafslibning?

editorial

En gulvafslibning er en procedure, som er mindre omfattende og invasiv end en gulvafhøvling. Hvor der ved en gulvafhøvling skrælles op imod en halv centimeter af gulvets overflade ved hjælp af skarpe knive, monteret på en valse, gås der anderledes skånsomt til værks ved en gulvafslibning. Her anvendes der sandpapir i varierende korn grovhed, monteret på en pude som roterer horisontalt.

Således slibes kun de øverste 1 – 2 centimeter af træværkets overflade – og dette er som regel fuldt tilstrækkeligt. Såfremt gulvet ikke lider af dybe skrammer og ridser eller deciderede niveau forskelle, vil en gulvafslibning sagtens kunne fjerne de overfladiske skønhedspletter, som opstår ved almindelig dagligdags slitage. Dit gulv bliver skinnende og ensartet i overfladen – og op til flere farvetoner lysere. Du vil kunne se en mægtig forskel, når din gulvmand har været i gang med slibe maskinen!

Sæbe behandling eller lakering af gulv?

Når selve gulvafslibningen er til ende, vil træværket være parat til at modtage en efterbehandling, som du selv vælger. Din gulvmand kan selvfølgelig hjælpe dig med råd og vejledning desangående, men du bør vælge en form for efterbehandling, som passer til dine ønsker – og til dine præferencer hvad angår rengøring, pleje og vedligeholdelse af gulvet.

Ønsker du den smukke, hvidlig overflade, som opnås med en sæbe behandling, skal du være forberedt på at skulle vaske dit gulv grundigt mindst én gang om ugen for at bevare den beskyttende hinde af sæbe i gulvets overflade. Har du kæledyr eller børn, og ønsker du et gulv, som er rengørings venligt og slidstærkt, vil din gulvmand højst sandsynligt anbefale en hård, klar lak. På den måde holder gulvet længere, også selv om kæledyrenes kløer og børnenes legetøj giver det en hård medfart.

Du kan læse meget mere om gulvafslibning, og få et godt tilbud, på Gulvkanonen.dk