gulvafslibning aalborg

Få hjælp til professionel gulvafslibning i Aalborg

Få hjælp til professionel gulvafslibning i Aalborg

editorial

Et trægulv, som er behandlet med sæbe, er en af de smukkeste gulvtyper du finder rundt omkring i de danske boliger. Sæbe behandlede trægulve fremstår glansfulde og lyse i overfladen, og føles utroligt behagelige under fødderne. Når gulvet lige er blevet behandlet, vil dets silkematte overflade stråle med et nærmest magisk hvidligt skær, som kan lyse hele stuen eller værelset op.

Men denne stråleglans vil hurtigt fortage sig, hvis ikke gulvet mindst én gang om ugen vaskes med særlig sæbe. Gulvets smukke overflade er nemlig et resultat af at de overfladiske fibre i træværket er mættet af den fede sæbe, med hvilken gulvet blev behandlet i sin tid. Herved dannes en beskyttende hinde, som gør gulvet væske og smudsafvisende. Denne hinde er ikke bestandig i sig selv, og skal derfor styrkes og vedligeholdes gennem før nævnte grundige gulvvask med sæbespåner.

Forsømmer du den ugentlige gulvvask, vil hinden hurtigt gå til – og du kan ikke genskabe den ved at vaske gulvet. Når den beskyttende sæbe hinde forsvinder, vil fibrene i træværket hurtigt tørre ud. Gulvet mister sine væske afvisende egenskaber, hvilket medfører, at spildte væsker vil danne grimme skjolder i den før så fine overflade. Støv og snavs, som trædes ned i træværket, vil aflejres her og danne grimme, matte slidspor. Og når træværket tørrer ud, vil det få en tendens til at danne splinter, hvilket er temmelig irriterende.

Hvordan kan mit sæbe behandlede gulv blive flot og skinnende igen?

Har gulvet først nået det stadie af slitage, hvor det ikke bliver kønt i overfladen ved almindelig vask, er en gulvafslibning den eneste vej tilbage til et smukt trægulv. En dygtig gulvmand kan på få timer genskabe den ensartede overflade – og med en ny sæbe behandling kan du få dit slidte trægulv til at stå som nyt igen! Læs mere, og find hjælp til gulvafslibning i Aalborg, på Gulvkanonen.dk