skøde

Kan man selv udarbejde og anmelde et skøde?

Kan man selv udarbejde og anmelde et skøde?

editorial

Helt grundlæggende er det intet i vejen for, at du selv giver dig i kast med udarbejdelse og anmeldelse af skøde. Det er en forkortet version af den købsaftale, du sandsynligvis har underskrevet for nylig, og de basale oplysninger er forholdsvis enkle at finde. Men… der er selvfølgelig et men. Du skal huske, at små fejl kan få store konsekvenser, og med mindre du har erfaring med juridiske formuleringer og boligkøb og -salg, så er det en stor mundfuld at udfærdige skødet selv.

Det koster ikke så meget

Som regel kan du få en boligadvokat til at udarbejde og anmelde skødet for under 2.000 kr., og på den måde er du helt sikker på, at alt er som det skal være. Vær opmærksom på at vælge en boligadvokat, der er forsikret – det er nemlig ikke lovpligtigt, hvis man fx kun udarbejder skøder – da det er din garanti, hvis noget alligevel skulle være anført forkert. Forsikringen betyder, at det er advokaten der hæfter, hvis der opstår økonomiske efterfølger af skødet, mens det er dig selv, der hæfter, hvis du selv har udarbejdet det.

Derfor er det bøvlet at gøre selv

Al tinglysning foregår i dag på nettet, og det i sig selv er ikke et problem for de fleste. Det, som gør udarbejdelsen af skødet besværlig, er, at den digitale tinglysning ikke er udviklet med brugervenlighed for øje. Det kan være svært at finde frem til de helt rigtige steder, når det er første gang, man sidder med en tinglysning – og hvis bare én ting registreres forkert, så får det betydning for hele skødet.

Derudover skal du være opmærksom på, at formuleringerne skal være juridisk korrekte, da skødet ellers ikke er gældende. Får du tinglyst et ugyldigt skøde, så skal du starte forfra og ikke mindst betale tinglysningsafgift en gang til.

Har du brug få mere viden, så kig forbi https://eboligadvokat.dk/skoede/, hvor du kan finde uddybende informationer om forskellige former for skøder.