gulvafslibning

Nyt liv og glans til dit trægulv med en professionel gulvafslibning

Nyt liv og glans til dit trægulv med en professionel gulvafslibning

De fleste boligejere, som har valgt at lade trægulvet behandle med sæbe eller olie, ved at der er meget arbejde forbundet med denne type gulv. Olie og sæbe hører under det, der karakteriseres som ikke forseglende gulv behandlinger, hvilket betyder, at træværket ikke nyder samme grad af beskyttelse som hvis det var behandlet med eksempelvis lak eller maling. Disse materialer forsegler nemlig træets overflade, således at det bliver mere modstandsdygtigt over for ridser, skrammer, spildte væsker og andet, som kan få et trægulv til at fremstå mat og slidt.

Et olie eller sæbe behandlet trægulv vil udelukkende være beskyttet af den hinde af olie eller sæbe, som dannes i træværkets overflade i forbindelse med behandlingen. Denne hinde skal vedligeholdes ved grundig gulv vask mindst en gang om ugen, ved hvilken der anvendes en særlig sæbe, som genopbygger hinden og holder træfibrene fugtmættede. Forsømmes denne procedure, vil gulvet hurtigt blive slidt, idet det bliver modtageligt over for nedtrådt skidt og støv, som sætter sig som en grålig film i gulvets overflade.

Samtidig vil gulvet miste sine væske afvisende egenskaber, og derfor suge spildt rødvin, kaffe eller te til sig som en svamp. Dette giver skæmmende pletter og grimme, misfarvede skjolder. Når først slitagen har nået dette niveau, er det for sent at gøre skaden god igen ved gulvvask. Så er det, at du skal vælge en grundig gulvafslibning med en efterfølgende plejende og beskyttende behandling, hvis gulvet skal være pænt igen.

Lad Gulvkanonen forestå din gulvafslibning

Hvis du vælger at overlade det slidsomme arbejde med gulvafslibning til en professionel fagmand, er du sikker på at få et smukt og holdbart resultat. En dygtig gulvmand med mange års erfaring har de stærkeste forudsætninger for at kunne skabe den eftertragtede lækre ensartede overflade – og med den rette efterbehandling vil du kunne have glæde af dit trægulv i mange år. Læs blogindlæg på Gulvkanonen.dk