gulvafslibning

Få det flotteste trægulv i din bolig med en effektiv gulvafslibning

Få det flotteste trægulv i din bolig med en effektiv gulvafslibning

editorial

Er din bolig forsynet med et trægulv – og er gulvet gennemgående sundt og intakt over hele huset eller lejligheden? Så hører du faktisk til de heldige. Især hvis gulvet er et såkaldt originalt trægulv – det vil sige lagt samtidig med at den pågældende bygning blev opført. Det betyder nemlig at trægulvet passer perfekt til boligen. Og som regel betyder det samtidig at træværket holder en utroligt høj kvalitet.

Før i tiden, da træværk var standard gulvbelægning i nyopførte huse og lejligheder, anvendte man nemlig solidt træværk i massive sorter. Det var jo meningen at gulvet skulle kunne holde i mange år. Senere hen har bygherrerne opdaget nye belægnings former som for eksempel linoleum, vinyl, klik parket i syntetisk laminat samt epoxy og cement.

Disse gulvbelægnings typer er billigere, mere slidstærke, og mindre krævende når det kommer til rengøring og vedligeholdelse end de traditionelle trægulve. Men ingen af disse gulvtyper har trægulvets charme og varme personlighed og udstråling. Træ er og bliver det mest ideelle materiale til gulve i private hjem. Og derfor bør du passe rigtig godt på trægulvet i dit hus eller i din lejlighed.

Hvorfor beholde det gamle trægulv?

Måske er du træt af at se på trægulvets nussede og snuskede overfalde, og vil egentlig helst bare have et lidt nemmere gulv. Men før du lader det gamle trægulv brække op eller overhælde med beton eller cement bør du overveje om ikke det var en bedre idé med en gulvafslibning og en efterfølgende behandling med lak, sæbe eller olie.

Hvis dit trægulv blot er mærket af almindelig slitage kan det nemlig med stor sandsynlighed blive rigtig pænt igen på den måde. Og så bevarer du dit trægulv, som alt andet lige er et stort aktiv for boligen.

Du kan læse mere, og få et godt tilbud på gulvafslibning, på https://dbf-gulvservice.dk/