gulvafslibning ikast

Giv dine trægulve nyt liv med en afslibning

Giv dine trægulve nyt liv med en afslibning

editorial

Når trægulvet begynder at falme, daler helheden i dit hjem også. Med en gulvafslibning giver du gulvet nyt liv, og forskellen på før og efter vil få dig til at overveje, hvorfor du ventede så længe.

En gulvafhøvling eller en gulvafslibning kan forvandle dit trægulv fra trist og kedelig til flot og glansfuld. Fra gråt og koldt til varmt og rart. Kort sagt; der er ingen undskyldning for at springe gulvafslibningen over.

Orker du ikke at kaste dig over afslibningen på egen hånd, er det ganske forståeligt – det er nemlig en omfattende proces for en gør-det-selv-mand uden egentlig erfaring. Lader du derimod en professionel gulvsliber klare arbejdet, er du hurtigt i mål, og det behøver ikke at koste alverden.

To ting du skal overveje, hvis gulvet skal slibes

Uanset om du har brug for en gulvafslibning i Ikast, i Randers, i Middelfart eller i Køge findes der eksperter, der kan udfører arbejdet – du skal bare overveje to ting:

1) Gulvafhøvling eller -afslibning

Først og fremmest skal du finde ud af (i samarbejde med en professionel) om gulvet skal have den helt store omgang med høvlen, eller om du kan nøjes med en afslibning. Er det en almindelig makeover af gulvet, behøver du sandsynligvis ikke at finde den store høvl frem, men hvis der sidder gammel fernis, malerpletter og lignende på gulvet, kan du ikke nøjes med en gulvafslibning.

2) Overfladebehandling

Når gulvet er slebet, er den gamle overfladebehandling væk, og derfor skal du tage stilling til, hvilken behandling gulvet skal have efterfølgende. Valgmulighederne er som udgangspunkt olie, lak, lud eller sæbe, og hvilken metode der passer bedst til dig og dit gulv, er et spørgsmål om temperament; hvor let skal det være at gøre rent og vedligeholde? Og selvfølgelig et spørgsmål om udseende. 

Er du i tvivl, så tal med din gulvmand – her kan du få mere viden om fordele og ulemper.