Militær

Hvorfor er det altid militær, der laver kup?

Hvorfor er det altid militær, der laver kup?

editorial

Her skal vi lige lade det underforstå, at der ikke er tale om kup, som man ser det i banker eller forretninger, men om den slags kup, der kan påvirke hele regioner og endda lande – man kalder dem ligefrem for militærkup.

Den slags finder ofte sted i korrupte lande, eller hvor demokratiet ikke er lige så nedsunket i bevidstheden hos befolkningen, og hvor tilliden til hverandre derfor er lille.

Specielt vil man gerne se resultater med det samme fra de politikere, som er blevet “valgte”, men hvis det ikke sker, så kan man måske ikke vente til næste valg, man frygter et diktatur, eller der er netop en i militæret, der mener, at vedkommende kan styre landet bedre og tager derfor sagen i egen hånd.

Derfor ser man folk i militærtøj, der marcherer ind mod regeringsbygninger for at overtage og afsætte regeringen, som ofte bliver gjort med magt og likvideringer til følge.

For det er militæret, der har de største ressourcer at gøre godt med, og tiden har vist gang på gang, at hvis en hersker i et land – også en folkevalgt regering – ikke kan kontrollere deres militær, så kan det ofte ende i militærkup.

Dette er ikke ønskværdigt, for selvom man da nogle gange oplever, at tiderne efter sådan et kup rent faktisk bliver bedre for befolkningen, så er der sket masser af blodsudgydelser på vejen, som kunne have været undgået, hvis man var gået den korrekte vej.

Så som udgangspunkt burde et militær ikke kunne afsætte en regering, da militæret skulle være under regeringen, men det sker ofte, at det finder sted, fordi man jo netop ikke har andet at kunne sætte ind mos militæret, hvis flertallet af militærfolkene er med på at afsætte regeringen og eventuelt allerede har valgt, hvem der skal overtage hovedsædet.

Derfor finder det sted.