Trampolin

Glæd ungerne med en trampolin i haven

Glæd ungerne med en trampolin i haven

editorial

Går du rundt og leder efter en måde hvorpå du kan give dit barn mulighed og motivation for at lege i det fri? Så kan du overveje at lade en havetrampolin opstille i familiens egen have.

Hvad er ideen med en havetrampolin?

Du har sikkert lagt mærke til det stigende antal af trampoliner i private haver på villa veje og i parcelhus kvarterer og undret dig over hvad det nu skulle gøre godt for. Men mysteriet er faktisk ikke så stort endda. Børn elsker nemlig at lege på trampolin, og får masser af god motion derved.

Samtidig giver en havetrampolin børnene motivation til at bevæge sig udenfor i solen og få frisk luft. Nu om stunder er det at lokke børnene til at lege udendørs en opgave i sig selv, da den passive underholdning fra spilkonsoller, tv og tablets trækker mere. Men med en trampolin er du nærmest sikret udendørs aktiv leg i timevis – og trætte, glade børn ved dagens afslutning, som sover igennem om natten!

Trampolinen styrker barnets sanser og muskler

Der ud over er der faktisk kun gevinster at hente i forhold til barnets fysiske og kognitive udvikling når du begaver det med en lækker trampolin. Gennem leg på trampolin udvikler barnet nemlig sin evne til at holde balancen og til at koordinere sine bevægelser.

Denne øvelse er særdeles vigtig når det handler om at stimulere det vestibulære system og derved understøtte den sensoriske og motoriske udvikling. I praksis betyder det at barnet får bedre mulighed for at udvikle kommunikationen mellem hjerne og krop. Og samtidig styrkes kroppens muskler hvilket er med til at gøre barnet stærkt og robust. Du skal selvfølgelig overveje om du skal investere i en flytbar trampolin eller en nedgravet én af slagsen.

Læs mere, og få yderligere inspiration, i den online blog på husblog.dk.