alkoholbehandling

Effektiv alkoholbehandling på professionelt drevet misbrugscenter

Effektiv alkoholbehandling på professionelt drevet misbrugscenter

editorial

Som pårørende til en alkoholiseret person – eller faktisk en hvilken som helst form for misbruger – kan det være rigtig vanskeligt at finde ud af, hvordan man bedst kan hjælpe. Her er det vigtigt at pointere, at man bør fare med lempe. En meget stor del af misbruget og afhængighedens anatomi handler om benægtelse og fornægtelse af problemet.

Faktisk vil langt de fleste misbrugere oven i købet have succes med at bilde sig selv ind, at der slet ikke findes et problem. Og så vil en alkoholiseret person typisk reagere med vrede og afvisning, når du prøver at påvise dette.

Interventionen – et nødvendigt skridt på vejen til en effektiv alkoholbehandling

Derfor bør du som pårørende lægge en solid strategi for hvorledes du ønsker at gribe situationen an. En kendt og afprøvet metode til motivation af misbrugere er den såkaldte intervention. En intervention består deri, at samtlige berørte parter – venner, familie, kolleger med videre – går sammen om at konfrontere den misbrugsramte, for derved at gøre vedkommende bevidst om hans eller hendes problem.

Det er dog mindst lige så vigtigt, at der foreligger en plan for det videre forløb – en intervention må ikke stå alene. Derfor bør du kontakte et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling, som kan hjælpe dig med at planlægge et behandlingsforløb. Et professionelt behandlingscenter vil samtidig kunne bistå dig i forbindelse med opsætning af interventionen, og rådgive om forløbet af denne.

Hvad sker der under en alkoholbehandling?

Når en alkoholiker lader sig indskrive på et behandlingscenter, vil han eller hun først gennemgå afgiftning og afrusning under professionelt overvågede forhold. Dernæst vil selve behandlingen finde sted. Den misbrugsramte er typisk indlogeret på behandlingscenteret i de fem uger, en alkoholbehandling for det meste varer.

Du kan læse mere om professionel og effektiv alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/