kloakmester

Sidder en kloakmester bare og feder den?!

image

editorial

Der er nogle mennesker, der godt kan lide i kraft af deres stilling at blive tiltalt “mester”, fordi det er den anciennitet, de har opnået.

Det hører sig med til dengang, man kom i “mesterlære” som elev, og her var mester ofte den, der ejede firmaet, også selvom man måske kom ud på arbejde sammen med nogle andre af de ansatte.

Dette begreb har så med tiden udvidet sig til også at gælde andre betegnelser, og der er nogle, der ser det lidt nedsættende, som et slags prædikat for, at de tror, de er for meget eller vigtige, uden de selv aner det.

Andre kan igen ikke lide den betegnelse, fordi det sætter en hierarkisk forskel på de ansatte, og i rigtig arbejder-mentalitet er vi alle jo lige, selvom nogle har været ansat i længere tid og besidder mere erfaring af den grund.

Men hvad så med sådan en kloakmester? Finder man bare vedkommende sidde og uddelegere ordrer?

En kloakmester er ude blandt de andre

Som oftest har man jo også titler, som man går meget op i, om det er i de finere kredse eller i militæret, hvor man bestemt ikke skal se ned på det med titler – dem har man udmærket sig.

Men man kan måske godt være bekendt at sige, at hvis man har sådan noget som en kloakmester, så er det måske ikke det mest fornemme arbejde i verden, hvor nødvendigt det end er for alle, høje som lave.

Dog skal det ikke kunne udelukkes, at det er en persons eneste mulighed for at hæve sig lidt over andre.

Heldigvis sker det da sjældent, så en kloakmester får bestemt lige så meget skidt på fingrene – bogstaveligt talt – som alle de andre ansatte.

Vedkommende har erfaringen og skal give den videre; det duer jo ikke bare at sidde på sin flade og pege, hvad folk skal gøre.