montering af robotplæneklipper

Professionel montering af robotplæneklipper

Professionel montering af robotplæneklipper

editorial

At få professionel assistance til at montere en robotplæneklipper – lyder det som over kill i dine ører? Lad os tage et kig på det arbejde, en montering kræver, så ændrer du måske mening.

Har du endelig fået købt dig en robotplæneklipper, og kan du næsten ikke vente med at se den køre på din plæne? Det nytter ikke noget at haste monteringen igennem – det skal gøre på en gennemtænkt måde, så plæneklipperen kommer rundt i hele haven, og så den ikke stikker af fra matriklen.

Du kan helt sikkert sagtens klare arbejdet selv, hvis du ikke er bange for hårdt arbejde. Spørgsmålet er bare, om det er det værd? Det er nemlig mere krævende end som så.

For det første skal du have fundet ud af, hvor robotplæneklipperen skal køre – og hvor den IKKE skal køre. Du skal overveje, om robotten skal køre på begge sider af huset, og hvad du gør, hvis der ikke er græs hele vejen rundt. Samtidig skal du finde ud af, hvor selve garagen skal tilsluttes. Der er mange ting at tage stilling til, og vi er ikke engang kommet til det vigtigt: montering af robotplæneklipper.

Kablerne skal graves ned

Du kan selvfølgelig gå med den nemme løsning, hvor du bare hæfter kablerne til plænen med de tilhørende pløkker, men det er ikke en løsning, der er særlig flot. Selvom producenterne siger, at græsset hurtigt skjuler kablerne, så fungerer det ikke helt efter bogen.

Du skal i stedet grave kablerne ned i jorden. 10 centimeter ned helt præcist. Og det gælder hele vejen rundt langs kanten af plænen og også rundt om alle bede. Det er hårdt arbejde – især hvis du kun har en skovl til rådighed. Men professionel assistance skal du ikke selv røre en finger, og samtidig vil kablerne blive lagt ned med en kabelnedlægger, hvilket giver et mere holdbart resultat.