gulvafslibning frederiksberg

Overvejer du gulvafslibning på Frederiksberg?

Overvejer du gulvafslibning på Frederiksberg?

editorial

Alt du skal vide, hvis du vil afslibe dit gulv

Der er nemlig nogle få ting, som du skal være opmærksom på, når du står overfor dit første gulvafslibnings projekt. Det kan være du skal lave gulvafslibning på Frederiksberg, det kan være du skal lave gulvafslibning i Hvidovre. Det kan også være du skal udføre gulvafslibning i det mørke Jylland, men uanset hvor du befinder dig henne, kan problematikkerne opstå i samme form.

Derfor kan det være en god idé at gå i dybden med, hvad gulvafslibning egentlig er, før man påbegynder opgaven. 

Så hvad er det lige, det egentligt er?

Gulvafslibning betyder egentlig, som ordet så fint beskriver det, at du sliber lidt af dit gulv, for at give det nyt liv på en nem og forholdvis omkostelig måde. Man sliber simpelthen 1 mm. ned af gulvet, som i sidste ende, kan være ret hårdt for gulvet, hvis det gøres for tit.

Men hvad er så forskel på høvling og slibning?

Forskellen er egentlig ikke så stor, men alligevel stor nok til at det bedst kan betale sig for dit kære gulv, at du vælger slibning. Ved en høvling kommer du nemlig 2-4 millimeter ned i gulvet, som også betyder, at det skader lidt mere. 

En høvling burde derfor være nødvendig, hvis der er dybe ridser i gulvet eller det er meget ujævnt. Ellers burde en slibning kunne gøre det.

Kan jeg slibe mit trægulv?

Det kan du tro, at du kan. Trægulve er det, man normalt sliber ned, så det skal du ikke være bange for. For eksempel parketgulve eller lamelgulve kan også slibes ned, hvis man ønsker dette.

Hvornår skal du så begive dig ud i en slibning? Det skal du når du har gjort det aller vigtigste: Når du har tjekket om gulvet et tykt nok. Hvis ikke gulvet er tykt nok, kan det skade mere end det gavner.