redningsveste

Hav altid redningsveste med dig!

Hav altid redningsveste med dig!

editorial

Blev du også irriteret over, at din mor sagde, du skulle have en cykelhjem på samt reflekser med videre, mens de andre børn grinede ad dig?

Hvem var det så lige, der grinede, når man væltede forover på ens cykel og ikke havde husket hjelmen?

Det er bedre at se bøvet ud – i andres øjne – end at man sætter liv og lemmer på spil, hvis uheldet endelig skulle være ude, selvom man jo håber på, at det aldrig skal ske, så vil man gerne være på den sikre side.

Af samme årsag kan man måske slække på sikkerheden, fordi man synes, tingene fylder og er i vejen, når man skal bruge de fornødne ting ellers.

Du kan måske allerede gætte dig til, at vi her skal ind på redningsveste, som vi skam gerne medgiver, nok ikke ligefrem er noget mode-rigtigt at have på, men her er det også det praktiske, der skal komme før det æstetiske.

Man behøver jo heller ikke have dem på, mens man er ude at sejle, selvom det kan være en smart foranstaltning specielt for dem, der ikke er så søstærke eller har erfaring med sejllads i stort omfang.

Det er heller ikke lige let at bevæge sig rundt med redningsvest på og manøvrere rundt, men igen er det jo smart at være på den sikre side – specielt små børn bør man give dem på, hvis vedkommende lige i et uforvarende øjeblik skulle falde overbord.

Faktisk er det også et lovkrav, om du så har en sejlbåd, en jolle eller en speedbåd, at du altid har redningsveste med til alle de ombordværende.

Helst bør man heller ikke lægge vestene for langt væk, så de tager for lang tid at finde frem, hvis der skulle opstå en uventet situation.

Endvidere bør du altid tjekke dem efter, så de fungerer optimalt og ikke har lægget og er blevet ældet og ubrugelige.