Tandkrone

Flot smil med en naturtro tandkrone

Flot smil med en naturtro tandkrone

editorial

Måske forbinder du mestendels tandkroner med de guldkroner, man ofte ser på gamle film eller nymoderne gangster typer. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at få en tandkrone, som nærmest ikke kan skelnes fra de øvrige tænder i munden.

Hvornår er det relevant med en tandkrone?

En tandkrone kan være løsningen for dig, som har en svagelig tand. Hvis en tand eksempelvis er rodbehandlet, vil tanden ofte være ekstra og særligt svag og dermed særligt udsat for at knække eller flække. Dette skyldes, at tandens nerve er væk, og tanden derfor ikke får den næring, den skal have. I mange tilfælde er det omsonst at blive ved med at lappe tanden med fyldninger, fordi det er en stakket frist. Og i så tilfælde kan tandlægen vurdere, at en krone er den rette løsning.

Hvordan får man påsat en tandkrone?

Når du skal have monteret en kunstig tandkrone som erstatning for en ødelagt tand, vil tandlægen starte med at slibe det, der er tilbage af pågældende tand, ned til en lille spids. Det er på denne tandstump, at kronen skal monteres. Hernæst vil tandlægen tage et aftryk af tandstumpen. Dette aftryk danner grundlagt for en model af stumpen, hvorpå kronen skal monteres mens den forarbejdes.

Selve tandkronen tilvirkes i enten plast eller metalkeramik, som begge er yderst holdbare materialer. Kronen tilpasses i farve og facon, således at den matcher de andre tænder i dit tandsæt. Med en tandkrone, som er fremstillet af en dygtig tandtekniker, kan du smile og tygge uden at nogen vil fatte mistanke til at en af dine tænder er en kunstig én af slagsen.

Hvor kan jeg få en tandkrone i århus?

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge i Århus, som kan hjælpe dig med en flot og naturtro tandkrone, kan du kontakte Tandlægerne på Stjernepladsen via stjerneklinik.dk