albryg

Derfor smager ens egen hjemmebrygget øl bare så meget bedre

Derfor smager ens egen hjemmebrygget øl bare så meget bedre

editorial

Forestil dig at du sidder på terrassen, det er sommer, der er gang i grillen og på grillen ligger aftenens aftensmad og lige om lidt kommer dine venner og i skal have en dejlig aften sammen og nyde solen og sommeren. Ud over maden har du din egen hjemmebrygget øl som du og dine venner skal nyde. Den er nøje afstemt aftenens menu. Det lyder af noget mere end hvis du blot havde købt ugens tilbud på øl i det lokale supermarked eller hvis du har været en tur syd for grænsen. I dag er det blevet meget mere almindeligt selv at brygge øl. Det er sket i takt med at der er kommet flere og flere mikrobryggerier der sælger specialøl. Der er også kommet en del gode butikker, der sælger udstyr og ingredienser til ølbrygning. En af dem kan findes her https://www.albryg.dk/.

Hvordan kan du lære at brygge øl

Der findes flere muligheder for hvordan du kan lære at brygge øl. De fleste butikker der sælger udstyr og ingredienser har også et startskit, som gør det nemt og billigt at komme igang. 

Derudover findes der en del dagskurser, hvor du lærer det basale, som sætter dig igang med at kunne brygge en øl. Derefter er det blot at prøve sig frem og lære af sine succes og sine fejl.

Der findes også en stor mængde bøger omkring øl. Både på dansk og på engelsk. De beskriver de forskellige processer i ølbrygning. Der er stor forskel på om du vil brygge en mørk øl eller en lys nordisk øl. De forskellige lande har deres hel egen øltradition. I Danmark har man kendt til ølbrygning i over 5000 år og indtil for få hundrede år siden, var det kvindernes ansvar at brygge husets øl. En ikke hel lille opgave da der ofte blev drukket op til 5 liter dagligt pr. person.