jagtudstyr

Bliv en bedre jæger med det rette jagtudstyr

Bliv en bedre jæger med det rette jagtudstyr

editorial

Der er ingen tvivl om, at de fleste jægere vil sige, at en god jæger kræver godt jagtudstyr. Det er klart, at godt jagtudstyr ikke gør en god jæger alene, men det har alligevel noget at sige, om udstyret og tøjet er i orden og passer til den enkelte jæger.

Er du ny jæger eller overvejer du at tage et jagttegn, så står du måske overfor at skulle indkøbe udstyr til din nye hobby. Tillykke med det, det er altid en spændende rejse at udvikle sig i takt med en interesse og her er indkøb af jagtudstyr en del af rejsen. Et godt råd er, at du bør starte ud med at købe få gode ting, i stedet for at købe en masse halvdårlige løsninger, du fortryder senere.

Men hvordan gør du så det, tænker du måske. Det kan du gøre på flere måde, men mest af alt så handler det om, at du skal mærke efter inde i dig selv og samtidig se på andre jægere og vurdere, hvilke af deres ting og tøj der kunne være et behov for dig.

Køb det nødvendige først

Det er klart, der er visse ting, du slet ikke kan gå på jagt uden, og det må være dit førstevalg, når der skal købes ind. Herefter kan du spørge dig omkring hos andre jægere, se hvad de har af ting, de er glade for og søge deres råd til gode køb. Du vil også kunne få god og kyndig vejledning i en god butik, og her kan du opveje de forskellige ting overfor hinanden.

Til slut så må du ud og mærke efter, hvad dine behov er. Start med at tage med på en god sjat jagter og mærk efter, hvad der kunne være noget for dig. Er du typen, der sveder meget, eller er du typen som altid fryser? Har du fødder, der gerne vil have meget plads, eller skal de være godt spændt ind? Er du glad for huer, eller er du mere en kasket type og så videre. Den slags skal du tænke over, når det handler om indkøb af godt jagttøj, der naturligvis også er afhængig af vejret.

På den mere udstyrstunge side bliver det mere kompliceret, for her vil du skulle have god vejledning fra fagpersonale.