rottebekæmpelse

Undgå rotter - ryd op på din grund

image

editorial

Har du ikke lyst til at have rotter på din grund, er der flere ting du kan gøre for om ikke at undgå dem, men i det mindste gøre din grund mindre attraktiv for et rottepar, der leder efter et sted at slå sig ned og stifte familie. Det er en god ide, for et rottepar der gerne vil stifte familie vil have flere hundrede slægtninge indenfor et par måneder.

Derfor ryd og. Godt og grundigt på din grund. Smid alt ud som er vådt og fugtigt. Herunder gamle flamingokasser og fugtige brændestabler der kan fungerer som en redde. Det samme gælder andre former for mørke og fugtige steder på din grund. Du kan læse mere om rotte bekæmpelse her https://www.lihn-kloak.dk/rottebekaempelse.

rottebekæmpelse

Fjern maden

Hvad du synes er lækkert mad og hvad en rotte anser for et rent festmåltid er to vidt forskellige ting. Derfor udlad at smide mad i din kompostbunke og nøjes med kun at smide haveaffald. Fjern nedfaldsfrugter om efteråret, så der ikke ligger lækkert ned og bare venter på at en rotte kommer forbi.

Det er også en god ide at få undersøgt ens kloak for evt. uvelkomne gæster. Især hvis du kan lugte din kloak, for så har du med stor sandsynlighed et hul på din kloak – en ren invitation for rotter. Viser det sig at der er et hul på din kloak, vil din autoriseret kloakmester lukke det. Du kan med fordel på samme tid få sat et filter på den del af kloakken, der fører op til dit hus. Dermed sikre du dig, at rotter ikke kan oppe op i dit hus via din kloak. 

Gå også dit hus igennem udvendigt, oppe som nede. Husk at en rotte kan klatre op af selv den stejleste væg og komme ind af den mindste revne. Rotter spreder sygdomme fra andre dyr til mennesker, så det er vigtigt at de bliver udryddet.