bedste gulvafhøvling

Ta' arbejdshandskerne på, og slib gulvet

Ta' arbejdshandskerne på, og slib gulvet

Det er let nok at overlade renoveringsopgaverne til fagfolket, men hvis du gerne vil spare penge, kan du med fordel gøre det selv. Er det en gulvafslibning, du står overfor, er der dog god grund til lige at læse med først – du kan nemlig lige så godt undgå de typiske fejl, som mange begår.

Hvis du har besluttet dig for at slibe gulvet selv, så kan du lige så godt gøre det rigtigt i første omgang. Alternativt bliver det dyrt i arbejdstimer, og så kunne du næsten lige så godt have bestilt en håndværker.

Men hvad er det for fejl, du skal undgå?

Det handler primært om fire forskellige ting: teknikken, sandpapiret, maskinen og lakeringen. Hvis du læser med efter billedet, tager vi et kig på de enkelte elementer og det, der kan gå galt, hvis du ikke er opmærksom.

Undgå de værste fejl

Lad os starte med begyndelsen; teknikken. Det vigtigste i forhold til at få et flot resultat er, at du ved, hvordan du skal styre gulvsliberen – og ikke mindst i hvilken retning. Sliber du ikke i årernes retning, kommer der slibespor, og det er et stort arbejde at komme dem til livs igen.

Samtidig må du ikke være for hård med maskinen, da det kan føre til såkaldte valseriller, som er umulige at rette op på.

Derudover er det vigtigt, at du bruger det rette sandpapir. Ikke for groft og ikke for fint. Førstnævnte giver alt for hård en afslibning, men sidstnævnte fører til en polering – og så bliver du aldrig færdig.

Derudover kan du med fordel gå den lejede gulvsliber grundigt efter i sømmene, så du sikrer dig, at den ikke er skæv. Er den det, kan du nemlig ende med kutterslag i gulvet, så du får bølger på overfladen.

Til allersidst skal du være opmærksom på ikke at bruge for meget lak, når du lakerer, da det kan give rullestrøg på brædderne.