Malerfirma

Spørgsmål og svar om maling

Spørgsmål og svar om maling

Der er mange spørgsmål, når man står og skal til at male sin lejlighed. F.eks. om du skal hyre et malerfirma, eller om det er fint at gøre det selv. Ofte kan du komme afsted med at gøre det selv, men hvis ikke du har tiden eller lysten, er det andet altid en mulighed. 

Hvad er glans?

Glans i maling er en måde at beskrive, hvor meget overfladen på malingen skinner. Glansen er også med til at bestemme, hvor vaskbar væggen bliver. Normalt vil du bruge maling med glans 5 til vægge og loft i stuen, soveværelset og på kontoret, da den er rimelig mat og rummene ikke har det samme behov for at kunne blive vasket.

Når du skal ud i køkkenet eller badeværelset, vil du derimod gerne have noget med lidt mere skær, og som er mere vaskbart, og du skal derfor op omkring en maling med glans 10. Ofte vil det dog fremgå i din leje kontrakt, hvad du skal male med de forskellige steder.

Hvordan opbevarer man maling?

Ofte har man en lille rest maling tilbage, når man er færdig med sit projekt, med mindre man bruger et malerfirma, der jo medbringer deres egen. Derfor er det fint at vide, hvordan man skal opbevare det, så man evt. kan fin pudse eller male pletter over senere hen. Derfor vil du gerne opbevare malingen et sted uden for børns rækkevide, og hvor det ikke får frost. Frost skader nemlig malingen, så undgå et skur eller en kælder. 

Kan maling blive for gammelt?

Ja maling kan sagtens blive for gammel. Især i dag, hvor malingen er mere miljøvenlig, og derfor er lavet af lettere biologisk nedbrydelige produkter. Dog kan maling, der er lavet på terpentin eller olie, stadig godt holde i lang tid. Du vil dog ikke være i tvivl, hvis det er blevet for gammelt, da det vil lugte dårligt, når du åbner malingen, og ellers er der en holdbarhedsdato.