server hosting

Sådan navigerer du dig rundt i det online univers

Sådan navigerer du dig rundt i det online univers

editorial

Hvis du vil gerne starte din egen hjemmeside, så har du uden tvivl stødt på ord som server hosting, domænenavn, og CMS system. Du ved måske ikke helt, hvad det går ud på, men der er svar at finde. I dette indlæg skal vi kigge på de ting, du skal kende til, når du begiver dig ud i det online univers. 

Domænenavn

Hvad er et domænenavn? Det er det navn, som fremgår oppe i adressefeltet, når du besøger en hjemmeside. Altså “Facebook.com” eller “Nemlig.com”. Du skal købe dit eget domænenavn, men du skal først tjekke om det er ledigt. Du kan nemt finde steder på nettet, hvor du kan tjekke om domænenavnet er optaget eller ledigt. Ellers er det bare med at lave en, der er helt unik for din virksomhed. 

Server hosting

Server hosting er en service, som du kan købe til sikker drift af dit websted. Det er med andre ord en ekstern virksomhed, som du hyrer ind til at styre dine IT-systemer. Når du skal finde server hosting til din website, kan du spørge dig til råds blandt andre, der har velfungerende hjemmesider. Der er et hav af udbydere i dag, så det kan være svært at navigere sig rundt i dem alle. Du kan ringe rundt til de forskellige udbydere, for at høre hvad prisen er blandt dem. Så kan du sammenholde dem og hermed beslutte, hvem du vil benytte dig af. 

CMS system

Når du har fundet din server hosting, så er næste skridt at installere et CMS system. CMS er det system, som du opbygger din hjemmeside i. Måske har du hørt om WordPress? Det er et meget populært CMS system, der er meget brugervenligt. Uden et CMS system skal du sidde og kode fra bunden. Og det kan godt tage en del tid. Du kan finde guides til, hvordan du navigerer dig rundt i WordPress på Youtube ellers kan du trække på din omgangskreds med kendskab til CMS systemer.