ståltrapper

Robuste trin inde og ude

Robuste trin inde og ude

editorial

Trinene op eller ned, ude eller inde – ståltrapper forgår aldrig og går aldrig af mode. Vælg en holdbar og raffineret trappeløsning i tidløst ståldesign. 

Hvilke typer ståltrapper findes?

Ikke alle ståltrapper er nødvendigvis vindeltrapper – i stål finder du både de runde trapper, de lige trapper og trapper med kvart eller halvt sving. Og så er der naturligvis specialtrapperne som brandtrapper og flugtvejstrapper. 

Pladsbesparende runde trapper

Runde trapper går rundt om sig selv og er pladsbesparende på den måde, at arealet som de dækker, bliver fuldt udnyttet af trappen selv. Runde trapper er velegnede både som indvendig og udvendig trappeløsning og findes i alle diametre. 

Enkle lige trapper

En enkel løsning for trin mellem to etager er den lige trappe. Denne trappetype fås både som fritstående model, som gangmodel mellem to vægge og som sideløbende model op langs væggen eller muren. 

Praktiske svingtrapper

Med kvart eller halvt sving er svingtrapper godt valgt til hjørner eller arealer, hvor indgangen og udgangen af trappen ikke vender samme retning.

De særlige specialtrapper

Brandtrapper og flugtvejstrapper er specialtrapper, der laves til den enkelte opgave. Der er bestemte sikkerhedskrav, der skal opfyldes, og den udvendige placering gør, at bygningens arkitektur ofte bestemmer hvilken type, der egner sig bedst. 

De rundtossede trapper…

Inden for de pladsbesparende runde trapper findes der to typer: vindeltrapper og spindeltrapper. De bliver ofte begge omtalt som vindeltrapper, fordi de går rundt, men der er forskel – og den kan være relevant, hvis du ønsker at bestille en rund trappe. 

En vindeltrappe snor sig rundt om luft. Det kan være et meget smalt luftrum, som næsten kun udgøres af trappen selv, men det kan også være en stor luftrum med noget andet i midten. En spindeltrappe snor sig om en stolpe eller fysisk cylinder i midten. Denne type er ofte den meste pladsbesparende af de to typer runde trapper.