Rent hjem med grundig skimmelsvamptest
skimmelsvamptest

Rent hjem med grundig skimmelsvamptest

Du har sikkert hørt om, at en bolig kan blive angrebet af skimmelsvamp. I denne forbindelse er det sikkert også blevet nævnt, at skimmelsvamp ikke alene værker nedbrydende på boligens træ og murværk, men at den også kan være farlig for børn og voksne, som opholder sig i boligen.

Kan skimmelsvamp udgøre en risiko for min families sundhed og helbred?

Skimmelsvamp formerer sig, i lighed med andre svampe typer, ved hjælp af sporer. Sporer er små bitte partikler, som man sjældent kan se med de blotte øje. Svampe sporer kan trænge ind i kroppen via luftvejene og huden, og her forårsage skader på åndedræts systemet, udslæt, hovedpine, og andre allergiske reaktioner.

Især små børn er i høj grad udsat for allergener og giftstoffer fra skimmelsvampens sporer, idet børn for det første er mere følsomme, for det andet får en forholdsvis større mængde af disse stoffer ind i systemet end et fuldvoksent menneske.

Hvordan ved jeg om min bolig har skimmelsvamp?

Du bør være opmærksom på om din bolig er udsat for fugt skader. Disse vil ofte manifestere sig som plamager på vægge og i lofter. Fundamentet og ydervæggene bør jævnligt tjekkes for fugt og svamp. Det er nemlig ikke sikkert, at skimmelsvamp kan ses med det blotte øje, for eksempel hvis den sidder skjult i væggen.

Derfor er det en god idé at få foretaget en såkaldt skimmelsvamp test. Ved en skimmelsvamp test vil professionelle fagfolk gennemgå din bolig minutiøst for at finde tegn på skimmelsvamp – også de steder, man ikke kan se. Det er sjældent nødvendigt at bore huller eller fjerne paneler for at udføre en grundig og effektiv skimmelsvamp test. Og når du bestiller en skimmelsvamp test gennem skimmelsvamptest.dk, får du en fagmands vurdering og løsnings forslag med oven i købet.

Du kan læse mere om hvorledes en skimmelsvamp test foregår på skimmelsvamptest.dk