transport

Mange forskellige former for transport

image

Har du nogensinde befundet dig i den alder, hvor du ikke havde anden underholdning under lange overfarte eller køretur (specielt dem til udlandet), end at du måtte kigge på den modkørende og medkørende trafik som underholdning?

Du lærte nok at opfinde en masse lege, der havde at gøre med trafikken, så du kunne få tiden til at gå, indtil familien nåede destinationen – om du så var chauffør, der ikke havde andre at samtale med, eller radioen blev kedelig, eller du var barn, som ikke havde moderne underholdningsplatformer.

I den sammenhæng lærte du måske helt utilsigtet, at der fandtes ikke alene mange forskellige former for nummerplader og biltyper, men der var øjensynligt også mange forskellige arrangementer af transporter, man kunne komme ud for.

Kørte man sammen med nogle kyndige mennesker, så sugede man måske en del erfaringer til sig, hvad det var for nogle bestemte typer af kørsler med destinationer og udgangspunkter, man havde med at gøre.

Man kunne komme ud for alt fra en specialtransport i Hedensted, der var udsendt med retning mod Toscana, eller man kunne se et vogntog af flere lastbiler med retning mod Hamborg, eller man så en nattransport på se sene timer, der kørte med speciel gods, der kun havde godt af at komme omkring på tidspunkter, hvor der ikke var så meget andet transport at forholde sig til.

Der er også dyretransporter, dem der kører med farligt gods, dem der skal have vogne bag sig og foran sig til at give signal med lys og skilte om, at der er bred og tung gods på vej.

Det er ikke alle typer af mennesker, der kan klare sig i den slags opgaver med at køre den slags transporter, og det kræver ofte særskilte uddannelser og kurser, man skal gennemføre for at kunne få lov til at køre den slags.

Så næste gang du ser den slags på vejen, så husk på, at de har gennemgået en hel del for at kunne sørge for, at samfundet hænger godt sammen.