træfældning

Man skal udføre træfældning for at plante nye træer

Man skal udføre træfældning for at plante nye træer

editorial

Nogle gange er det muligt at gøre noget ved de gamle træer, som man har stående, hvis man nu vil trimme dem eller kappe toppen af dem, så de vokser i en anden retning eller får nogle nye grene på sig.

Men siden træer bliver gamle, så kan de også se nye ud udadtil, men indvendigt er de helt døde, fordi der er gået råd i dem, eller barken er blevet flået af dem, som man måske bare ikke lige kan se.

Der kan være gået sygdom i træerne, eller insekter og dyr har taget bolig i dem, som helt har ødelagt dem.

Ergo er der ikke nogle redninger for de her træer, så man er nødt til at fælde dem, så der kan blive plads til nye træer.

Det kan lyde paradoksalt, at man skal fælde træer for at kunne plante nye træer, som man så planter dem fra helt nye af, så de kan vokse op ad jorden, eller man placerer dem, hvor de allerede er vokset i forvejen.

Træfældning giver plads til nyt liv

Man kan tage sådan noget som træfældning i Århus, hvor man måske har en offentlig park eller en privat have, som man gerne vil forskønne og renovere, hvor der ikke er andet at gøre end at fælde de gamle træer eller bare nogle af dem, så man kan plante nyt liv, der giver mere luft og plads.

Måske skal der være plads til nogle helt nye træer i andre mønstre, hvor de gamle træer stod mere tilfældigt, eller man planter samme type træer som de gamle, efter disse er blevet fældede, så man bevarer den oprindelige idé med træerne her.

Det giver et fornyet syn på området, når man har fældet de gamle træer, og man kan se for sig, hvordan man har tænkt sig at forny området.