HAY sengetæpper

Man kan få flotte HAY sengetæpper - og lidt om sengetæpper

Man kan få flotte HAY sengetæpper - og lidt om sengetæpper

Med det samme kan vi lige forklare dig, at hvis du leder efter farverige, funktionelle og pæne HAY sengetæpper, så skal du ikke længere væk end at kigge hos designdelicatessen.dk, som vi netop har linket til.

Hos dem skal du altid købe dine sengetæpper, som vi helt klart vil mene, skal være af mærket HAY.

Men hvis du ikke rigtig kender til sengetæpper eller ved, hvad man bruger dem til, så kan det være på sin plads, at vi lige forklarer dig om det, så du selv kan finde ud af, hvad du vil bruge dine HAY sengetæpper til – selvom du selvfølgelig kan bruge dem til flere ting.

Vi har nemlig i Danmark ikke samme tradition for sengetæpper i nyere tid, som man ser det i visse andre lande, specielt de sydlandske og i USA, som du måske har set det på film.

I Danmark bruger vi rigtig meget dyner, som går langt tilbage, hvor vi udstoppede en lærredsæk med dun eller fjer, så vi kunne holde varmen rigtig godt i de kolde vintermåneder især i vores dårligt isolerede boliger.

Selvom vi har fået varme installeret på den gode måde i de fleste husstande, så vi kan holde en stabil temperatur året rundt, så vedholder vi i Danmark og det meste af Norden at bruge dyner.

I de mere varmere lande har man af samme grund ikke haft behov for at holde varmen om natten, men man ville gerne kunne dække kroppen til, når man sov.

Derfor fandt man en alternativ løsning i form af tyndere eller tykkere tæpper, som man lagde på sengen: så blev sengetæpper opfundet.

Sidenhen har vi valgt at bruge tæpper til mange andre ting, og derfor kan man blandt andet både bruge sengetæpper som noget, man sover med, har over dynen, eller man kan bare lægge dem på sengen som pynt, som dækker sengen til, mellem man bruger den.