luft luft Varmepumpe

Luft til luft varmepumpen er blevet en eftertragtet varmekilde

Luft til luft varmepumpen er blevet en eftertragtet varmekilde

Der er mange penge at spare på varmeregningen, hvis du udskifter dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe

Ud over besparelsen opnår du også et bæredygtigt og driftsøkonomisk bedre alternativ til fjernvarme. De fleste luft til luft varmepumper kan desuden ”vendes om”, så de køler luften i stedet for at varme den. Derved får du også et aircondition anlæg til varme sommerdage.

Varmepumpen består groft sagt af en udedel og en indedel. Du kender systemet fra ferieboliger og hoteller, hvis du plejer at holde sommerferie sydpå. Udedelen er den store ventilator, der hænger uden på huset, og indedelen den fine firkantede kasse oppe under loftet. Den, der blæser luft ud i rummet.

Praktiske overvejelser før installation

Detaljerede tekniske forklaringer kan du få hos en professionel leverandør af anlægget. For eksempel hvis du overvejer luft luft varmepumper i Henne. Derfor vil denne artikel omhandle de mere praktiske overvejelser.

Det er ikke helt lige meget, hvor i rummet indedelen placeres. Naturligvis skal den installeres der, hvor varmen fra den bliver bedst udnyttet, og det er som regel oppe under loftet. Sørg også for, at der ikke står store møbler umiddelbart foran kondensatoren (som indedelen hedder).

 

luft luft Varmepumpe

 

Mange brugere lægger stor vægt på også at kunne styre deres varmesystem via wi-fi eller telefon. Det kan også lade sig gøre. Der kan også tilføjes timerfunktion, natsænkning, quiet mode og andre remote funktioner.

Endelig skal du tjekke, hvilket lydniveau din valgte varmepumpe ligger på. Det gælder især kondensatoren, som jo sidder indendørs.

Bedre end brændeovn og elradiator

Under en energikrise søger de fleste af os efter alternativer til at opvarme vores huse. Der har for eksempel været stor efterspørgsel efter brændeovne og elradiatorer.

En brændeovn er ganske vist en billig og praktisk energiform, for der bliver hurtigt varmt i rummet. Men den kræver meget arbejde, og en brændeovn forurener uforholdsmæssigt meget.

Elradiatorer er nemme at installere, de skal kun i en stikkontakt, som alligevel forefindes i alle huse. Men elradiatorer er dyre i strøm. En varmepumpe bruger kun mellem en tredjedel og en fjerdedel af den el, som en elradiator bruger.