Udeleg, legetøj til børn, udendørs leg

Legetøj til udendørs leg – når børnene skal lege mere ude

Legetøj til udendørs leg – når børnene skal lege mere ude

editorial

Alle eksperter er enige om, at børn har godt af at lege udendørs. Det er nemlig gennem udendørs leg – gerne i naturen, selvom velindrettede legepladser eller baghaver også går an – at børnene får mulighed for at udfordre sig selv. Der igennem udvikles såvel balancen som koordinationen, og dette styrker børnenes kognitive og mentale udvikling.

Leg med andre børn fremmer samtidig udviklingen af barnets sociale færdigheder. Og så er den friske udendørs luft samt lys og solskin ubetinget sundt for store som for små.

Hvordan opmuntrer jeg mine børn til at lege udenfor?

Det kan dog være så som så med motivationen for at henlægge dagen til haven eller til legepladsen. Dette gælder for såvel de mindste som for de lidt større børn. Moderne underholdnings maskiner som for eksempel iPad, computerspil og TV trækker mere – måske fordi der her er tale om nem underholdning som ikke kræver de store anstrengelser.

Derfor er det vigtigt at du opmuntrer dit barn til udeleg fra de helt tidlige stadier i barnets udvikling. Og dette kan du gøre ved at sørge for at barnet tilbringer en god portion tid udendørs frem for på sit værelse, passivt underholdt af tv og internet.

Byg din egen legeplads med de rette redskaber

Det er dog ikke alle forældre som har tid til – eller for den sags skyld mulighed for – at ledsage barnet til den nærliggende legeplads på daglig basis. Hører du til gruppen af forældre som gerne vil kunne holde øje med barnet mens det leger, og samtidig passe huset eller lave mad, kan du med fordel opstille legeredskaber så som legehuse, gyngestativer, sandkasser, havetrampolin eller måske endda fodboldmål i din baghave. Det er praktisk og nemt – og behøver ikke at koste spidsen af en jetjager.

Se det store udvalg af legeredskaber til haven på Ude-Leg.dk.