Kloakservice og dit kontormiljø
kloakservice

Kloakservice og dit kontormiljø

Når man skriver om kloakservice, så tænker man egentlig mest på, hvordan det er at udføre arbejdet ude i feltet, og kender man ikke til branchen, så tænker man, at det er noget virkelig ulækkert arbejde.

Nu er al kloakarbejde heldigvis ikke noget, hvis man har hænderne nede i dynget i en tilstoppet kloak, som skal renses for fedt, skidt med videre.

Arbejdet drejer sig også om at lægge nye kloakrør, sørge for de ikke er knyttet sammen med det rene drikkevand, dræne vandet fra kloakkerne ved oversvømmelse eller heftigt regnvejr, renovering af drænrør og kloakarbejde og løbende reparationer.

Men vi medgiver da gerne, at det ikke er det mest hygiejniske arbejde, hvorfor der også fordres en hel del arbejde med at sørge for, at man selv som kloakarbejder er klædt beskyttende nok på og ikke bærer sygdomme med sig videre, som kan findes nede i kloakken, når de har fri fra arbejde.

Derfor skal kontorlandskaberne eller hjemmefirmaet også være et sted, der står i kontrast til dette arbejde.

Dette skal ikke forstås som, at det partout skal være klinisk rent konstant som en operationsstue, men lad os tage et eksempel:

Man er som kloakarbejder ude at udføre kloakrensning i Frederikshavn, og når man så kommer tilbage på kontoret, så vil man jo helst ikke have, at der også der stinker af kloak, at der er rodet, at der flyder med værktøj med videre.

Som ansat vil man gerne opleve, at der dufter renligt, at man selv føler, det er værd at bidrage til, at omgivelserne er pæne og rene.

Derfor må der godt være en atmosfære af, at her arbejder nogle håndværkere, men som udgangspunkt skal man føle, at man kommer retur fra en opgave til et sted, hvor man måske ikke ligefrem føler sig hjemme, men hvor man så i hvert fald kan slappe af og vide, at det står i kontrast med de omgivelser, man lige befandt sig i.