Luft vand varmepumpe

Klima- og energivenlig varmepumper

Klima- og energivenlig varmepumper

editorial

Der er flere gode grunde til at udskifte ens nuværende varmekilde til en varmepumpe. De er effektive, billige og miljøvenlige. At en varmepumpe både er billig i drift, effektive og miljøvenlig, skyldes at for hver kW der bruges bliver produceret op til 5 kW. Til sammenligning bruger et oliefyr 1 kW for hver det producere.

Det betyder i kroner og øre, at din varmepumpe er betalt ind efter en 5-6 år og med en levetid op til 20 år, er det en god investering. En varmepumpe har desuden heller ikke brug for et årligt servicebesøg, da der blot er et filter der skal rengøres, hvilke man som regel selv kan gøre. 

image

De forskelle former for varmepumper

Grundlæggende findes der tre forskellige typer af varmepumper. Jordvarme, varmepumpe luft til vand og luft til luft. Varmepumper der udnytter jordens eller luftens varme benytter samme system, nemlig varmeforskellen. En varmepumpe, der udnytter jordens varme er den mest effektive men koster også mere. Det skyldes at der skal graves rør ned i ens have. Den anden type, luft til vand, bruger samme teknik, men er lidt mindre effektiv og da der ikke skal graves rør ned også billigere. 

Den sidste type – luft til luft er en anden type varmepumpe. Den er langt den mindst effektive men koster også langt mindre. Den er perfekt til et sommerhus eller kolonihave, hvor der ikke er brug for varme hele året rundt. Som den eneste type varmepumpe, kan den også fungere som en A/C.

Inden du vælger en varmepumpe, bør du få besøg af en autoriseret installatør. Han vil kunne undersøge din boligs muligheder og kan komme med råd og vejledning til hvilken slags varmepumpe, der vil være bedst i jeres tilfælde. Det samme gælder også hvilken størrelse den skal have, for at kunne varme jeres bolig op også i snestorm.