Epoxy Resin

Kan du male din båd med resin om vinteren?

Kan du male din båd med resin om vinteren?

editorial

Står du og gerne vil give din båd en ordentlig omgang, inden foråret melder sig? Epoxy resin er et vidunderprodukt, når det kommer til at give ting en overhaling – inklusiv både. Læs med her og find ud af, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil male din båd med epoxy resin om vinteren. 

Epoxy resin er et ret kraftfuldt produkt, som kan binde stort set alle materialer sammen. Det fungere lidt som en slags super lim, og man skal derfor også arbejde med det nænsomt. Det er nemlig ikke sådan lige at lave om, hvis man laver fejl undervejs.

Man kan arbejde med epoxy resin hele året rundt. Det gælder bare om at tage visse forholdsregler, hvis man ønsker et godt resultat – og det gør størstedelen jo. 

Sådan får du din båd klar til de første forårsdage på vandet

Alle bådejere glæder sig til de første forårsdage titter frem. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få båden i vandet og så ellers bare sejle afsted. Den første forårssol er fantastisk, og det kan gøre alle glade i låget. 

Derfor vælger mange også at gøre deres både top klar til foråret rammer. Det kan man passende gøre i efteråret og om vinteren. Hvis man skal give båden den helt store tur, så kan man med fordel give bunden en bundmaling allerede om efteråret.

Epoxy resin kan du sagtens gå i gang med om vinteren. Det er ofte et godt sidste projekt, inden båden skal stå klar til foråret. 

Hvordan skal du arbejde med epoxy resin om vinteren?

Det er vigtigt at du arbejder i et klima, hvor temperaturen ikke bliver lavere end 15 grader. Hvis temperaturen bliver under 15 grader, så bliver din resin svær at arbejde med. Det vil derudover også kunne skabe luftbobler i overfladen, som er svære at fjerne efterfølgende. 

Derudover skal du bare sørge for, at få dækket godt af og få anskaffet dig en række personlige værnemidler. 

Epoxy resin er et to komponent produkt, og du skal derfor sørge for, at få afmålt produktet meget præcist og derefter blande det godt sammen. Du skal røre blandingen rundt i mindst 3-5 minutter, for at få en god konsistens!