Hvordan får du lån til hus?
lån til hus

Hvordan får du lån til hus?

Gid det bare var så enkelt, at man kunne gå hen til ens forældre og bede om et lån med en fordelagtigt rente – hvis nogen overhovedet – til at betale ens første hus med, som man selv bliver ene-herre over.

Måske er der ligefrem intet bestemt afbetalingstidspunkt for dette lån.

Desværre er de færreste af os så heldige, at vi kender nogle, der kan hjælpe med lån til hus på den måde, og siden der er tale om et stort beløb, skal man virkelig have tillid til dem, man låner penge, da man ikke er sikker på, at man kan få de penge igen.

Derfor er det i langt størstedelen af tilfældene hos pengeinstitutterne, at man man skal få et lån til et hus.

Hvis man er førstegangskøber, så er der nok mange spørgsmål, der melder sig på banen ved det med at skulle eje et hus for første gang.

For en ting er jo ønsket om at kunne eje eget hus, noget andet er alt det praktiske med skøde og finansiering. Det første kan en boligadvokat og en ejendomsmægler hjælpe jer/dig med, men før man kommer så langt, så er man jo nødt til at være sikker på, at man kan finansiere den drøm.

Her gælder det om, at man er låne-habil, når man går ned i banken og beder om et lån til ens husdrøm. Måske er det alt sammen her, man finder ud af, hvor meget man kan låne, så man efter kan kigge på et hus efter det beløb og ikke omvendt.

Desuden skal man have et rådighedsbeløb efter skat at gøre godt med, før bankerne vil låne dig penge.

Selvfølgelig afhænger alt dette af, hvilken bank og bankrådgiver du har, men du kan være helt sikker på, at hvis du sidder med gæld til oppe over begge ører og er registreret som dårlig betaler, så er de nok ikke så villige til at låne dig penge.

Og du skal da slet ikke tage en masse kviklån for at få råd til huset!

Vær fornuftig.