Stevedore

Hvad laver en stevedore?

Hvad laver en stevedore?

editorial

Har du hørt om stevedore? Hvad er en stevedore og hvad laver sådan en person? Hvis det er første gang, du bliver introduceret til dette begreb og ikke helt ved hvad det er, så skal du læse med her. I dette indlæg vil vi have fokus på, hvad en stevedore er og hvad en laver, når man er en stevedore.

 

Stevedore

 

 

Hvad er en stevedore?

En stevedore er en arbejdsmand, der laster og losser gods fra skibe. De er ansvarlige for at få lasten på og af skibet. Dette kan være et meget farligt job, da det indebærer arbejde med tungt udstyr og løft af store genstande. Det er et fysisk krævende arbejde. Stevedorer kan både være en person, men også et firma der leverer lastning og losning af skibe. De har typisk aftaler med større rederier, som de indgår et samarbejde med, når de lægger til hav. Der er mange af stevedorerne, der tidligere har arbejdet som kaptajner, styrmænd eller noget tredje, men så vælger at arbejde som en stevedore i stedet for.

 

Hvad laver en stevedore?

En stevedore håndterer skibene i en havn og flytter gods rundt til og fra skibe. Stevedores samler et lastningshold for at flytte en forsendelse. Det består typisk af gaffeltruckførere, læssere og aflæsere, som skal bringe lasten fra det sted, hvor den opbevares på land, til kajen. Når de har en ordre til et skib, arbejder de sammen som én gruppe for at udføre deres opgaver. Så der er mange personer indover, når der skal udføres lastning og losning af skibe. De vil også udføre sikkerhedstjek af skibene for at sikre, at alting er i orden og intet er på vej til at gå i stykker. På denne måde bliver godset forsigtigt transporteret, og surret korrekt, uden der vil forekomme problemer og fejl undervejs.