Pulverlakering

Hvad er pulverlakering?

Hvad er pulverlakering?

editorial

Pulverlakering er den bedste måde at beskytte dine metaldele på, uanset om de bruges til offentlige eller industrielle formål. Pulverlakering kan påføres i mange forskellige farver og overflader, så de passer til det omgivende områdes udseende. Vi vil forsøge at forklare, hvad pulverlakering er, hvorfor det er så populært, hvilke trin der er involveret i processen og meget mere!

 

image

 

Hvad er pulverlakering og hvorfor er det blevet populært?

Pulverlakering er en type overfladebehandling, der kan påføres metaldele herunder aluminium og stål. Pulverlakering er blevet populær, fordi den giver en holdbar, men fleksibel overflade. Det kan skabe en række forskellige teksturer og farver og du kan derfor få skabt et unikt look. Ud over udseendet giver pulverlakering også miljømæssige fordele. De pulverpartikler, der anvendes i processen, er genanvendelige, hvilket reducerer emissioner og gør processen mere sikker!

Processen

Pulverlakering er altså en proces, der giver en hård, holdbar og kemisk resistent overflade. Processen foregår i et miljømæssigt kontrolleret kammer. Først rengøres emnet for at fjerne fedt og snavs på overfladen. Derefter påføres en klæbende primer for at skabe et lag mellem metallet og pulveret, som hjælper med at få overfladen til at hæfte. Til sidst opvarmes emnet i en stor ovn og dette medfører, at der dannes en modstandsdygtig overflade, hvor hverken skrappe kemikalier, høj varme eller kulde, kan ødelægge emnet.

Metoden medfører mange muligheder

Det er blevet så populær en metode, at det er blevet muligt at vælge mellem mange forskellige farver, når du skal have pulverlakeret et emne. Du kan også vælge noget pulver, der giver struktur og du kan derfor ende med et særdeles dekorativt resultat. Der er endda nogle firmaer, hvor du kan få produceret lige præcis den farve, du ønsker, idet stort set alt er muligt med pulverlakering. Det er derfor kun fantasien, der sætter grænser, når du skal beslutte, hvilke farver og struktur du ønsker.