planter

Hang til retro? Byd de gamle potteplanter indenfor

Hang til retro? Byd de gamle potteplanter indenfor

editorial

Har du hang til retro i din indretning? Så er der masser af guld at hente i stueplanternes verden. Læs med her og få inspiration om nogle af de planter og blomster, du med fordel kan byde indenfor, hvis du vil give nostalgien et nyk opad.

Skarp tunge, torne og grøn i alle nuancer
Bajonetplanten har skarpe, lange blade i grønne og somme tider gule nuancer og kendes også som Svigermors Skarpe Tunge. Trods sit navn er den hårdføre stueplante umådeligt nem at have med at gøre. Den kræver et minimum af pleje for at trives, og måske derfor gik den efter sigende i arv fra generation til generation, indtil nye vinde fra modeverdenen blæste den omkuld og gjorde den til et særsyn i de danske stuer. Men nu er den tilbage – stadig hårdfør nok til, at du kan have glæde af den i mange år, når den først har fundet sig til rette i dit hjem.

Kaktusser i alverdens afskygninger har også fået en renæssance herhjemme efter at have været dømt ude af modebilledet i en årrække. Det samme kan siges om de grønne planter Monstera og Pilea, der var vældig udbredte i 70’er-hjemmene, og nu efterhånden er allemandseje igen.

Hvis du nærmere er på udkig efter planter med knap så meget inflation i, er den klassiske Stuebregne eller en variant af den et smukt grønt alternativ. Eller du kan se dig om efter en Napoleonshat, der også går under navnet Elefantøre, fordi dens krøllede blade ligner sådanne. 

Farver fra gamle dage
Du kan naturligvis også vælge planter med blomster, hvis du gerne vil have flere farver i din indretning. Kig for eksempel efter Ørkenroser, Perlargonier eller Hortensia, Koralranker eller Begonier, som alle er smukke, gamle potteplanter med fine blomster. Der er helt sikkert farver, der passer til dig og din stil.

Er du til friske buketter, kan du fuldende retro-udtrykket i dit hjem med en vasefuld afskårne Gerbera eller Georginer i lækre farver på spisebordet.