frikadeller

Frikadeller smager altså bare godt

Frikadeller smager altså bare godt

editorial

Verdens nemmeste fars

Behøver vi overhovedet nævne, hvad der skal i en frikadellefars?. Ahh det er vist ikke nødvendigt, hvis du bare interesser dig en lille smule for at lave mad. Til gengæld kan vi godt nævne, at frikadellefars er utroligt nemt at lave, og at det primært handler om at røre det hele godt sammen, og så også lige at snitte nogle løg.

Hvad spiser du til frikadeller?

Du har garanteret fået frikadeller med én eller anden forn for kartofler til. Der kan være almindelige kogte kartofler, kold- eller varm kartoffelsalat eller måske flødekartofler. 

Og så har du garanteret fået frikadeller med en god sovs til. De fleste danske hjem har sikkert på ét eller andet tidspunkt serveret frikadeller med kartofler og brun sovs – og måske også lige piftet retten op med en god agurkesalat.

Hvordan med krydderi i frikadeller?

Krydderi er naturligvis alfa og omega, for ellers smager frikadeller ikke af så meget i sige selv. Det er en selvfølge, at der skal tilsættes alt og peber men hvorfor ikke også eksperimentere lidt med smagen. Har du eksempelvis ovevejet at smage til med chili, som jo er meget oppe i tiden. 

Eller hvad den mere mellemøstlige variant med koriander og gurkemeje eller måske masala. Der er frit slag, og du kan jo prøve forskellige smagsvarianter af, til du finder din egen favorit.

Lav også små frikadeller

Laver du altid frikadeller i almindelig størrelse, når de skal serveres på aftensbordet? Det gør de fleste andre sikkert også, men nogle gange passer det altså lidt bedre med den mindre variant. Så kan du bare tage en lille ske, når du skal forme dellerne, og så er de ellers ideelle til eksempelvis børnefødselsdag eller en frokostbuffet.

Og frys bare frikadellerne ned. De er nemlig som nystegte efter en tur i mikrooven.