autoglas

Få udskiftet bilens ruder med kvalitets autoglas

Få udskiftet bilens ruder med kvalitets autoglas

editorial

Alle personbiler er forsynet med forrude, sideruder og en bagrude. Disse ruder er fremstillet af det, der kaldes autoglas – en særlig type glas, som anvendes eksklusivt til motoriserede køretøjer. Sideruderne er typisk fremstillet af hærdet enkelt lags glas, hvor forruden er en anderledes avanceret konstruktion.

Moderne forruder på biler er produceret som det, der kaldes laminat glas, som består af to lag glas limet sammen om en kerne bestående af en tynd, stærk film. På den måde vil glassplinterne ikke fyge rundt i kabinen ved kollision, men i stedet hænge fast i filmen.

Samtlige ruder i bilen udgør en væsentlig del af bilens struktur, og spiller en stor rolle i forhold til karosseriets sikkerhed og stabilitet. Og derfor er det vigtigt, at alle ruder i bilen er intakte.

Hvornår skal en bilrude skiftes?

Det er nødvendigt at skifte en bilrude, når denne har fået en alvorlig skade. Som regel vil et enkelt lille stenslag, som blot har forvoldt overfladisk skade og som ikke er placeret i førerens synsfelt ikke være tilstrækkelig anledning til udskiftning af forrude. Har du slået en lille flig af kanten på bilens siderude, er der normalt heller ingen grund til bekymring.

Men har enten forrude eller bagrude, eller en af sideruderne, fået en alvorlig gennemgående flænge eller er ruden blevet knust – for eksempel i forbindelse med hærværk, indbrud eller en kollision – bør du få tilset bilen af en dygtig autoglas montør. Her kan en udskiftning af forrude eller anden rude nemlig komme på tale. Og en sådan operation skal udføres af en uddannet montør med speciale i udskiftning af autoglas.

Hvem kan hjælpe mig med montering af autoglas?

Hos Dansk Bilglas A/S kan du få udført udskiftning af samtlige ruder i bilen ved professionelle og erfarne montører. Du kan læse mere på bilglas.dk