Misbrug

Få hjælp til at komme ud af et misbrug

Få hjælp til at komme ud af et misbrug

Ønsker du at lægge flasken på hylden og påbegynde et liv uden misbrug og afhængighed? Så bør du få professionel hjælp til at overkomme de svære alkohol abstinenser.

Hvad er alkohol abstinenser?

Alkohol abstinenser er kroppens reaktion på fraværet af alkohol. Når kroppen gennem en længere periode, måske flere måneder eller år, har vænnet sig til at få tilført alkohol i visse mængder vil den have vænnet sig til det. Det er sådan den fysisk afhængighed opstår.

Kroppen vil først udvikle det der kaldes for tolerans. Det betyder at der skal mere og mere alkohol til for at opnå den ønskede effekt. I begyndelsen vil man søge rusen, men efterhånden som misbruget øges vil man indtage alkohol for overhovedet at kunne gennemføre daglige gøremål.

Kroppen vil have brug for en vis alkohol promille i blodet for at kunne fungere. Denne kaldes funktionspromillen og har det med at stige i takt med at misbruget øges. De fleste alkoholikere holder desuden misbruget kørende på kontinuerlig basis for at undgå de slemme alkohol abstinenser.

Alkohol abstinenser opstår når man ikke indtager de kvantum af alkohol som kroppen kræver og tåler ingen sammenligning ed almindelige tømmermænd.

For det første er alkohol abstinenser langt mere alvorlige i deres karakter og kan faktisk være direkte farlige. Alkohol abstinenser kan inkludere symptomer så som langvarig feber og kulderystelser, muskelsmerter, hovedpine, voldsomme opkastninger med risiko for dehydrering, delirium og hallucinationer. Og for det andet kan alkohol abstinenser vare i flere dage, måske endda over en uge.

Få hjælp til lindring af alkohol abstinenser i forbindelse med alkoholbehandling

Derfor er det meget vigtigt at du får den rette hjælp til at komme ud af dit misbrug. Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få hjælp til afvænning, indledt med afrusning under overvågede forhold.

Du kan læse mere om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park på behandlingscentersoebypark.dk