Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Få en effektiv snorkeskinne hos din tandlæge

Få en effektiv snorkeskinne hos din tandlæge

editorial

Regelmæssige tandlægebesøg er en vigtig del af at opretholde en god mundhygiejne. Et besøg hos tandlægen kan være med til at beskytte mod huller, tandkødsbetændelse, parodontitis og andre alvorlige tandproblemer. Tandlægeundersøgelse og tandrensning anbefales mindst to gange om året for alle aldre for at sikre, at eventuelle problemer opdages tidligt og behandles korrekt.

Hvad er de mest almindelige tandlidelser?

Huller eller karies opstår, når plak ophobes på tænderne og forårsager en reaktion mellem bakterier og sukker i maden, som beskadiger tandemaljen.

Gingivitis er en betændelse i tandkødet forårsaget af bakterier i ophobning af plak. Ubehandlet kan det føre til parodontitis, som kan forårsage tandkødstilbageskridt og knogletab omkring tænderne. Regelmæssige besøg hos tandlægen vil hjælpe med at opdage disse problemer tidligt, før de bliver mere alvorlige.

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Ud over forebyggende behandling kan en tandlæge også udføre genoprettende behandlinger som f.eks. rodbehandling, når karies har påvirket den indre del af tanden, eller når der er skader i nærheden af tandens nerve. I mere alvorlige tilfælde kan tandlægen også anbringe en kunstig krone på en eksisterende tand, hvis den er blevet betydeligt svækket af karies eller traumer.

Andre behandlinger hos tandlægen

Foruden behandling af tandsygdomme kan tandlægen tilbyde æstetiske og kosmetiske behandlinger som for eksempel retning eller blegning af tænder. Der ud over kan du hos din tandlæge få tilpasset en såkaldt snorkeskinne, som kan afhjælpe snorken og forebygge søvnapnø.

Generelt set er regelmæssige besøg hos din tandlæge afgørende for en god mundhygiejne, da de giver mulighed for forebyggelse og behandling af fremtidige problemer, samtidig med at du får tid med din tandlæge, så han/hun kan oplyse dig om korrekt daglig tandbørstning og tandtrådsteknik samt besvare eventuelle spørgsmål, du har om dine behov for mundhygiejne.

Med regelmæssige kontroller, rengøringer og forebyggende behandlinger hos din tandlæge vil du kunne nyde godt af en bedre mundhygiejne nu – og i de kommende år!