balkon - terasse - altan

Få ekstra kvadratmeter med en altan

Få ekstra kvadratmeter med en altan

Der kan man være mange grunde til, at man føler, at man har brug for mere plads i sit hjem. Desværre er det ikke altid så ligetil at lave en tilbygning, men der er også andre måder at få det på. Her i indlægget kommer vi ind på hvordan en altan kan give ekstra kvadratmeter.

Til hus og lejlighed

En altan kan være en tilbygning til både hus og lejlighed, hvis huset er mere end én etage. Derfor er det ikke kun folk med lejligheder, som bør læse med her. Størrelsen på altanen afhænger af hvor stor grunden er, og om man kan sætte stolper under, eller om den skal være komplet monteret på siden af bygningen. Hvis den skal være monteret på siden af bygningen uden “støtteben”, så er man begrænset på størrelsen kontra hvis der er støtte under.

Flere forskellige materialer

Det smarte ved en altan er, at man kan få den til at passe til den bygning den skal tilføjes til. Der er flere forskellige materialer man kan vælge imellem, når man skal have den lavet. Det kan være en stålaltan, eller måske en altan lavet af træ. Det er også muligt at få lavet en kombination, eller måske en med glasparti på siden. Det er virkeligheden næsten ens fantasi der sætter grænser.

Behøver ikke være dyrt

I dag behøver det ikke at være dyrt, at få lavet en altan. Man kan mange steder købe dem færdiglavet, men man skal dog sikre sig, at de passer til målene man ønsker. Derfor kan det være der skal laves ændringer eller lave specielle elementer, hvis man som eksempel gerne vil have en større altan, hvor der skal støtte under. Prisen afhænger i virkeligheden af størrelsen, men også af materialerne der skal bruges. Altaner med en kombination af træ, glas og stål er typisk dyrere end hvis man kun bruger et materiale.