dyreklinik

Dyrene skal have noget indenbords

Dyrene skal have noget indenbords

Det er ikke underligt, at dyr skal spise noget for at overleve og vokse. Men hvad er det præcist, som hver art har brug for for at opfylde sine behov? Lad os se nærmere på nogle af de forskellige dyrs ernæringsbehov, lige fra de vigtige makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer til specifikke kosttilskud og vitaminer.

For kødædere som f.eks. katte bør deres kost hovedsageligt bestå af kødbaserede proteiner med minimale mængder af kulhydrater og fedtstoffer. Organkød som f.eks. lever er en fremragende kilde til næringsstoffer for katte, som også har gavn af tilskud af taurin (en aminosyre) og andre fedtsyrer. Vitamin A, D3, E og K er alle vigtige bestanddele i kattens kost.

Hunde er i modsætning til katte altædere og kan have gavn af en mere afbalanceret kost med både animalske proteiner og kulhydrater. De har brug for rigelige mængder fedt og protein til energi samt en række vitaminer og mineraler for at sikre deres generelle sundhed. Kød, korn og grøntsager er alle vigtige komponenter i deres kost, suppleret med fiskeolie for at tilføre fedtsyrer. Vitamin A, D3, E og B12 bør også tilføres i passende mængder for at opfylde hundens behov.

dyreklinik

Giv dine dyr noget ordentligt at spise

Planteædende dyr som f.eks. kaniner kan primært have gavn af en kost, der udelukkende består af hø eller græs. For at sikre, at de får den rette balance af næringsstoffer, som de har brug for for at trives, bør de dog også have adgang til frisk frugt og grøntsager samt en lille mængde fiberholdige pellets og høterninger. Et tilskud af C-vitamin er også vigtigt for kaniner, da de ikke selv kan producere det naturligt.

Uanset arten har alle dyr brug for en afbalanceret kost for at holde sig sunde og aktive. Hvis de får den rette blanding af makronæringsstoffer, mikronæringsstoffer og kosttilskud, kan det gøre hele forskellen for at give dem et langt og lykkeligt liv. Så glem ikke, at dyrene selvfølgelig skal spise noget!