banankage

Banankage med chokolade topping

image

editorial

En nem kage, du kan være bekendt at servere for gæster? Den får du her. Banankagen her med chokolade topping er et hit hos både børn og voksne!

Ingredienser til banankage (en bageform på 25 cm x 25 cm)

225 g smør
300 g sukker
3 æg
2,5 dl creme fraiche
425 g mel
2 tsk. bagepulver
5 modne bananer

Fremgangsmåde

Alle ingredienser skal have stuetemperatur inden du går igang.

  • Smør og sukker piskes let og luftigt, det kan godt tage mellem 5 og 10 minutter.
  • Tilsæt et æg af gangen og pisk det ind i dejen.
  • Tilsæt creme fraiche og pisk lidt igen.
  • Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt melblandingen i dejen over nogle gange, og vend det forsigtigt med en dejskraber.
  • Bananerne moses og vendes forsigtigt i dejen.

Hæld dejen i formen (selvfølgelig med bagepapir i). Bag den ved 175 grader alm. ovn i ca. 40 min. Tjek undervejs da ovne kan være forskellige. Når du trykker forsigtigt på kagen, skal den “springe” tilbage igen.
Tag den ud af ovnen og afkøl den helt. Skal det gå lidt hurtigt kan du godt sætte den i køleskabet efter den er kølet en smule, så går det hurtigere. Jeg opbevarer denne kage i køleskabet hele tiden, da den bare er bedst når den er kold.

Ingredienser til chokolade topping

3 dl fløde
400 g god lys chokolade (mørk chokolade er også godt til banankage, men så skal du kun bruge ca. 200 g)

Fremgangsmåde

  • Fløde og chokolade hældes i en gryde og varmes langsomt op.
  • Når alt chokoladen er smeltet tages den af varmen og hældes i en skål.
  • Sæt film på skålen, men helt ned så den rør ganachen. På den måde undgår du kondens, som kan ødelægge din ganache.
  • Sæt skålen i køleskabet og lad den køle helt.
  • Du kan vælge at smøre toppingen på kagen, når den stadig er meget blød, eller du kan vente, til den bliver lidt mere stiv i det.

Dekorer kagen som du vil, inden servering.