Afspærringsventiler

Afspærringsventiler skal installeres med det samme!

Afspærringsventiler skal installeres med det samme!

editorial

Kender du udtrykket, at man laver at brandbælte?

Det brugte man specielt i gamle dage, før brandvæsenet blev så moderne, som tilfældet er i dag, men selv i mindre skal bruger man stadig den slags, om det så laves ved manuel kraft eller med maskiner.

Man sørger for at rydde et område, så ilden fra en løbsk brand ikke kan få fat videre og skabe et større omfang af branden; men sådan et brandbælte skal ofte laves meget spontant, hvis branden opstår et uforudset sted.

Men nogle steder har man også bygget brandbælter på forhånd for en sikkerheds skyld, og nogle huse og etageejendomme har den slags installeret på moderne vis, så ild ikke kan brede sig.

Sådan kan man lidt også vælge at se på det med afspærringsventiler, for de skal sørge for – blandt mere – at man med det samme kan reagere og handle ved at lukke for gas, vand med videre, der løber i rørene.

Man sætter så disse afspærringsventiler op, som du blandt andet kan købe fra https://www.askalon.com/dk , hvorefter man enten manuelt og/eller automatisk kan lukke af for denne spærrings, hvis det skulle blive nødvendigt.

Dette behøver ikke altid at være ved uheld, som man gerne helt skal undgå, men det kan være, hvis man skal omlede det emne, som der er i nogle rør, så man vil skabe en anden forbindelse, end der ellers ligger lige nu.

Den slags kan også være nødvendigt at bruge, når man skal lave test eller prøve noget nyt, så man hurtigt kan lukke ned, hvis der sker noget uforudset.

Disse specielle ventiler kan man også installere undervejs, mens man er ved at lave samlinger og så fjerne dem igen senere og kun have de mest nødvendige, for på den måde er man undervejs i arbejdet sikret ved, at man kan handle hurtigt, hvis noget går galt og lukke for forbindelsen.