renovering af ventilation

2 ting du skal være opmærksom på hvis du har ventilation

2 ting du skal være opmærksom på hvis du har ventilation

editorial

Flere og flere nye hjem får indbygget ventilation, når huset bliver bygget. Det er en smart måde at sikre, at man altid har frisk luft i hjemmet, og derudover kan det hjælpe med at kontrollere temperaturen også. Sidst men ikke mindst, så kan en ventilation være god for dem der har allergi, da de kan købes med indbygget filtrering.

I dette indlæg vil vi komme ind på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du har en ventilation installeret.

Den skal holdes ved lige

En ventilation skal holdes ved lige, derfor er det vigtigt at huske på, at en renovering af ventilation kan være nødvendig løbende. En ventilation har mekaniske dele, som styrer den, og disse dele skal være funktionelle, hvis ventilationen skal fungere optimalt. Derfor er det nødvendigt at få den efterset og vedligeholdt løbende. Det er dog ikke noget man skal forvente at bruge for meget krudt på, da det ikke skal gøres særlig ofte.

Udover de mekaniske dele, så skal man løbende have skiftet filteret, hvis det er med indbygget filter. Dette skyldes, at efterhånden som filteret bruges i lang tid, så bliver det fyldt med partikler, og derfor vil det til sidst ikke kunne holde alle partiklerne tilbage.

rensning af ventilation

Ventilationen skal renses

Udover at skulle holdes ved lige i forbindelse med reparationer og filterskifte, så er det også nødvendigt at få ventilationen renset løbende. Får man ikke gjort dette, så øger det chancen for brænd, men det kan også være med til at ødelægge kvaliteten af luften.

I et ventilationssystem ophobes der støv over tid, og hvis dette ikke fjernes, så samles det i store klumper, som alt luften herefter trækkes igennem. Det er derfor en god idé at få renset ventilations systemet igennem jævnligt, både for kvaliteten af luft, men også for din sikkerhed, så du ikke risikerer brand.